Referentie Controle
Image default
Auto

Nieuwe autobanden kopen

Online autobanden bestellen

Ik heb twee maanden geleden nieuwe autobanden besteld bij Bandendeal. Dit online bedrijf biedt meer dan 5000 autobanden aan tegen competitieve prijzen. Binnen zeer korte tijd kunt u de perfecte banden zoeken via het uitgebreide en heldere zoeksysteem dat geïmplementeerd is op de hoofdpagina van de site. U kunt gemakkelijk en snel selecteren op de volgende eigenschappen die aansluiten bij uw auto:

 

 • breedte
 • hoogte
 • velg maat
 • merk

 

Deze vier eigenschappen bepalen voor een groot deel de keuze die u hebt binnen het uitgebreide assortiment. U hoeft natuurlijk niet alle zoekfuncties in te vullen. Het is daarnaast nog mogelijk om de winterbanden in te schakelen. U krijgt dan enkel een selectie te zien van de winterbanden binnen het aanbod autobanden van Bandendeal. De bestelling plaatst u simpel via de website en u kunt daarbij verschillende dingen aangeven. U kunt de banden door de spoedkoerier laten bezorgen. Het kan zijn dat u de band de volgende dag nodig heeft, omdat de reserveband ook al niet meer volstaat. In dat geval is het verstandig om deze extra service in te schakelen. In veel gevallen kunt u echter wel 2-3 dagen wachten en is het raadzaam om te wachten op de normale bestelling. Tijdens de bestelprocedure van uw nieuwe autobanden kunt u ook aangeven dat u de banden niet zelf wilt monteren. U kiest dan een van de montagepunten in de buurt uit en brengt de auto naar het afgesproken montagepunt. Simpel en snel. De garages die samenwerken worden geïnformeerd en plaatsen uw autobanden tegen zeer voordelige tarieven. Aan het einde van de procedure moet u betalen. Het minst leuke punt, maar het wordt dragelijk door de voordelige tarieven die worden gehanteerd bij deze online autobandenaanbieder. U kunt kiezen uit 2 betaalwijzen:

 

 • iDeal
 • vooruitbetalen via de bank

 

Als de betaling binnen is worden de autobanden verstuurd naar het, door u opgegeven, adres. De levertijd is gemiddeld 2 tot 3 werkdagen. Als u vragen hebt over deze procedure dan kunt contact met BandenDeal opnemen via de email of de telefonische klantenservice 0900 – BANDENDEAL.

Nieuwe autobanden kopen

Ik heb deze heldere bestelprocedure doorlopen toen ik twee maanden geleden nieuwe autobanden voor de winter aanschafte. Deze winterbanden moest ik kopen, omdat ik naar Duitsland ging. In dit land is het verplicht om dit type banden onder de auto te hebben als er sneeuw ligt. Het was van tevoren niet bekend of de wereld wit zou zijn, maar de kans was groot. We zaten midden in januari en bezochten het midden van het land van onze Oosterburen. Ik had het risco kunnen nemen, maar had een aantal redenen om toch nieuwe autobanden aan te schaffen en te laten monteren. Het jaar ervoor was ik namelijk in Nederland van de weg gegleden. In de vroege ochtend reed ik richting mijn werk. Ik moest de kinderen echter nog afzetten op de basisschool en was enigszins gehaast. Het was een koude ochtend ik moest de ramen krabben. Dit nam alleen maar meer tijd in beslag. Bij de vierde bocht in de wijk ging het fout. Ik reed te snel door de bocht en verloor de macht over het stuur. Met een snelheid van 30 kilometer per uur vlogen we tegen een boom aan. We misten een groepje kinderen op een meter na en de auto kwam tot stilstand. Mijn kinderen kwamen er zonder kleerscheuren vanaf en ik had alleen een gekneusde pols. Het was gelukkig de enige menselijke schade, maar het had anders af kunnen lopen. Ik besef dat nog elke dag en koop daarom autobanden die geschikt zijn voor de winter. Het is niet verplicht in Nederland, maar ik wil niet nogmaals een dergelijk incident meemaken. Voorkomen is beter dan genezen. Dat is de heersende gedachte die ik ook hanteer. Via de webshop van Bandendeal kocht ik vijf autobanden van Michelin met een winters profiel. Ik had meer keuze, maar koos voor de duurste met de meeste kwaliteit. Naast de Michelin banden waren er nog twee type autobanden:

 

 • Goodyear WI 15570 R 13 75T UG8
 • Roadstone WI 14570 R 13 71T Eurowin

Banden laten monteren

De autobanden werden binnen twee dagen geleverd bij mijn favoriete garage in de buurt van mijn huis. Ik bracht de auto net voor de trip naar Duitsland naar de garage en liet mijn huidige autobanden demonteren en de nieuwe winterbanden onder de auto zetten. Door de speciale deal die BandenDeal met mijn lokale garage heeft gemaakt, was ik veel minder geld kwijt dan bij andere dealers en automonteurs in de buurt. Dit zorgde voor een win-win situatie. Ik wil alle mensen adviseren om op tijd over te stappen naar nieuwe autobanden of winterbanden. Het is bewezen dat de effecten van banden met veel kwaliteit een positief effect hebben. De volgende voordelen zijn aantoonbaar:

 

 • u verbruikt minder brandstof
 • het geluidsniveau wordt gereduceerd
 • uw rijervaring wordt beter, het sturen wordt gemakkelijker
 • slijtage vermindert

Deze voordelen zijn al genoeg redenen om over te stappen op nieuwe autobanden van BandenDeal. Ik wil u daarnaast waarschuwen voor de gevaren van versleten banden in de koude wintermaanden. Ik ben een voorbeeld van een goede afloop van een slechte omstandigheid, maar het er zijn meer mensen die u minder aantrekkelijke verhalen kunnen vertellen over falende autobanden. Bespaar niet op de banden onder uw auto en ga veilig de Nederlandse en buitenlandse autowegen op. Ik ben al helemaal overtuigd en ik hoop van harte dat ik u ook heb weten te overtuigen.

http://bandendeal.nl/