Referentie Controle
Image default
Auto

10 tips om een occasion te kopen zonder te worden opgelicht

Een groot aantal mensen zijn naïef als ze een tweedehands auto kopen. Hun vertrouwen in de mensheid is groot, maar dit kan natuurlijk ten nadele van hen uitpakken. Er zijn namelijk autohandelaren, gelukkig zijn het er slechts weinigen, die u op verschillende manieren oplichten bij het verkopen van een occasion. Daaromvolgen nu de 10 belangrijkste tips om dat te voorkomen: 

Voor tips om een auto te kopen in het buitenland gaat u naar:

http://www.importautos.nl/

Tips importauto kopen

1. Koop geen BMW of Porsche van onder de 10.000 euro als uw budget 10.000 euro is. Dit zijn dure auto’s en de kans is groot dat als u ze voor zo’n lage prijs kunt kopen, er heel hoge onderhoudskosten aan verbonden zitten, voordat u er überhaupt in kunt rijden.

2. Zorg er voor dat u zoveel mogelijk weet van het model auto dat u graag wilt kopen. U moet weten wat de zwakke plekken van de auto zijn, zodat u gelijk kunt zien welke onderdelen van de auto vaak vervangen moeten worden en of dat bij de auto die u wilt kopen onlangs nog gedaan is, zodat u niet gelijk onderhoudskosten hoeft te betalen.

3. Doe research naar de autodealer op internet. Google zijn naam en lees de recensies die over zijn auto’s en hemzelf geschreven worden. Is de man betrouwbaar? Zijn de auto’s van goede kwaliteit? Bij een paar negatieve recensies hoeft u nog niet op zoek naar een anderen autohandelaar, maar het moeten er natuurlijk niet te veel worden.

4. Wanneer u echt naar een koopje op zoek bent, moet u naar een faillissementsveiling gaan. Hier zijn vaak veel autohandelaren aanwezig, die allemaal nog winst moeten maken op de auto, waarop ze bieden. U als eindconsument bent natuurlijk de verkoopprijs van de auto’s gewend, die natuurlijk een stuk hoger is dan de inkoopprijs van de autohandelaren. Daarom kunt u, als u minder dan de verkoopprijs van auto’s biedt, maar meer dan de inkoopprijs van autohandelaren, een hele goede deal maken.

5. Elk bedrijf kan bepaalde erkenningen aanvragen, zoals RDW en BOVAG, dit zegt niks over de kwaliteit van de auto’s. Vertrouw daarom nooit blind op handelaren die zeggen dat ze een erkenning hebben.

6. Doe geen impulsaankopen, zorg dat u van tevoren weet welke auto u wilt gaan kopen, hoeveel u wilt uitgeven en zorg dat u daar ook goed over heeft nagedacht. Ook moet u goed onderzoek naar de prijs van de auto en de auto zelf, zodat u niet wordt opgelicht.

BPM laten berekenen

7. Laat de auto door een onafhankelijke partij technisch keuren. En zorg dat u weet wat de BPM van deze auto is. Als je de BPM weet kan je daar geen vergissingen in hebben. U kunt gemakkelijk de BPM laten berekenen door auto import bedrijven.

8. Zorg dat u goed onderzoek doet naar wat de vorige eigenaar heeft gedaan met de auto. Heeft deze de auto, goed of juist slecht onderhouden? Op basis van de resultaten van het onderzoek dat u moet doen naar de vorige eigenaar kunt u bepalen of de auto de prijs echt waard is die er voor wordt gevraagd.

9. Sluit nooit een financiering af via de autodealer. Banken bijvoorbeeld, bieden veel lagere rentes aan.

Belangrijkste tip

10. En de meest belangrijke tip: wees niet bang om weg te lopen. Ook al is de auto waar het omgaat uw droomauto, als de verkoper veel te veel geld vraagt, moet u gewoon weg kunnen lopen en naar een ander op zoek. 

http://www.bpm-berekenen.nl