Referentie Controle
Image default
Aanbiedingen

Creatieve Reclamefotografie

Creatieve reclamefotografie?

Onlangs werd de fotograaf van STUDIOVHF benaderd door iemand die de URL ‘creatieve reclamefotografie’ aanbood. STUDIOVHF is actief in de reclame- en productfotografie en is daarnaast natuurlijk ook zelf verantwoordelijk voor de marketingcommunicatie van deze dienst aan de markt. We hebben er dus toch even kort over nagedacht. Hebben we echt zo’n URL nodig om onze vindbaarheid te vergroten? En reclamefotografie is toch per definitie creatief?

Reclamefotografie Zwolle

De fotostudio van STUDIOVHF ligt net even buiten Zwolle in het Sallandse Heino, gemeente Raalte. We werken veel voor lokale bedrijven en overheden, maar voor groei en continuiteit moet het bedrijf het vooral van buiten de regio hebben. De studio is gespecialiseerd in reclamefotografie, interieurfotografie, productfotografie, bedrijfsfotografie en redactionele fotografie. De Interieurfotografie brengt ons door heel Nederland en ook fotografie voor ondersteuning van artikelen in diverse uitgaven brengt ons ver buiten de regio Zwolle en Raalte. Online vindbaarheid is daarvoor essentieel. blijkbaar werkt dat, anders had de ‘URL-verkoper’ ons ook niet gevonden.

De fotostudio wordt vooral gebruikt voor productfotografie, mode en kleding en profielfoto’s. De creatieviteit bij productfotografie zit met name in de aanwending van diverse lichtbronnen om het product en het materiaal waarvan het gemaakt is goed weer te geven. Ook oplossinggerichtheid ten aanzien van de praktische problemen die rijzen tijdens het fotograferen van producten zoals: weergeven van displays, niet wegrollen, passend maken van kledingstukken, omhoog houden van de capuchon etc. Een professionele fotograaf heeft hier praktische oplossingen voor of komt ter plekke met een oplossing. Bij reclamefotografie op locatie komt het vooral aan op de creatieviteit van de fotograaf. Bestaand licht naar de hand zetten of aanvullen, het kiezen van de juiste locatie en positie, keuze van modellen en opnamestijl, de keuze’s zijn oneindig!

STUDIOVHF is een bijzonder veelzijdige fotografische dienstverlener en heeft een meer dan gemiddeld niveau op veel verschillende disciplines van de fotografie. Dit is een groot voordeel voor reclame- en communicatiebureau’s evanals uitgevers, omndat die veelal kunnen volstaan met een aanspreekpunt in plaats van verschillende fotografen. Wij nodigen u uit een kijkje te nemen in ons online portfolio!